5 kwietnia 2016

Menu

DANIA DNIA
Propozycja obiadowa dla każdego i na każdą kieszeń. „Danie dnia” zjesz nie tylko w naszej restauracji, bo możemy je dowieźć do Ciebie na terenie całego miasta.

Drugie danie – 12,00 zł

Drugie danie + zupa – 15,00 zł

Danie ekstra – 16,00 zł

Danie ekstra + zupa – 18,00 zł


ZUPY
Zupa czosnkowa z grzankami (300 ml) – 9,50 zł

Zupa krem z borowików z grzankami (300 ml) – 9,50 zł

Flaki z pieczywem (300 ml) – 11,00 zł

Bogracz z pieczywem (300 ml) – 12,00 zł


DANIA GŁÓWNE
Kotlet schabowy panierowany (150 g) z zestawem surówek – 18,00 zł

Kotlet schabowy po wiedeńsku (170 g) z zestawem surówek – 21,00 zł

Polędwiczki wieprzowe (100 g) w kremowym sosie kurkowym podawane z zestawem surówek – 28,00 zł

Rolada wieprzowa z tradycyjnym nadzieniem (100 g) podawana z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą – 30,00 zł

Kotlet drobiowy panierowany (150 g) z zestawem surówek – 17,00 zł

Filet z kurczaka w śmietanowym sosie czosnkowo-serowym (200 g) z pieczarkami podawany z zestawem surówek – 21,00 zł

Filet z kurczaka soute nadziewany szpinakiem i fetą (150 g) podawany z grillowanymi warzywami – 21,00 zł

Filet z kurczaka soute z tymiankiem, szynką parmeńską i sadzonym jajkiem (180 g) podawany z bukietem świeżych sałat z sosem winegret – 24,00 zł

Grillowany filet z kurczaka (150 g) z żurawiną podawany z zestawem surówek – 23,00 zł

Karczek z grilla (150 g) z sałatką grecką – 24,00 zł

Pieczona golonka bez kości (400 g) z zasmażaną kapustą podawana z pieczywem, chrzanem i musztardą – 32,00 zł


SAŁATKI
Sałatka szefa – 20,00 zł
(mix sałat, pomidor, ogórek, jajko, cebula, ser żółty, kawałki kurczaka (100 g), złociste talarki, sos czosnkowy)

Sałatka prawdziwego “Cezara” – 18,00 zł
(trzy rodzaje sałat, rzodkiewka, grillowany kurczak (80 g), kukurydza, pomidor, grzanki czosnkowe, sos czosnkowy)

Sałatka ala grecka – 16,00 zł
(mix sałat, cebula, pomidor, ogórek, ser typu feta (50 g), czarne oliwki, grzanki ziołowe, sos winegret)

Sałatka “sezamowy smak” – 19,00 zł
(zestaw sałat, pomidor, ogórek, papryka, filet z kurczaka z sezamie (100 g), łódeczki ziemniaczane, sos miodowo-musztardowy)


MAKARONY
Carbonare (350 g) – 15,00 zł
(sos śmietanowy, boczek, jajko, czosnek)

Capri (350 g) – 18,00 zł
(sos śmietanowy, ser, kurczak, brokuły, koperek)

Al. Prosciutto e Fungi (350 g) – 16,00 zł
(sos śmietanowy, szynka, pieczarki, pietruszka)

Pasta con spinaci (350g) – 15,00 zł
(sos śmietanowy, szpinak, czosnek, cebula, prażony słonecznik)


DANIA WEGETARIAŃSKIE
Pstrąg faszerowany ziołami i masłem czosnkowym z zestawem surówek – 27,00 zł

Miruna z puszystej panierce z zestawem surówek – 21,00 zł

Ser smażony z zestawem surówek i sosem czosnkowym – 19,00 zł

Smażony camembert w orzechowej panierce z żurawiną i bukietem świeżych sałat z sosem winegret – 20,00 zł


DESERY
Szarlotka na ciepło 12,00 zł
(z gałką lodów waniliowych, bitą śmietaną i sosem czekoladowym)

Sernik na ciepło z maślaną kruszonką 12,00 zł
(z gałką lodów waniliowych, bitą śmietaną i sosem czekoladowym)

Deser lodowy “Malinowa rozkosz” – 11,00 zł
(lody waniliowe, bita śmietana, gorący sos malinowy)

Kawa mrożona z lodami waniliowymi i bita śmietaną – 10,00 zł


DLA DZIECI
Polędwiczki drobiowe w chrupiącej panierce (80 g) z kulkami ziemniaczanymi i ketchupem – 13,00 zł

Nuggetsy rybne z frytkami i surówką – 13,00 zł

Naleśniki z dżemem, bitą śmietaną i sosem czekoladowym (3 szt.) – 12,00 zł


DODATKI
Ziemniaki gotowane (200 g)- 4,00 zł

Ryż gotowany (200 g) – 4,00 zł

Frytki (100 g) – 4,00 zł

Frytki (200 g) – 5,00 zł

Ćwiartki ziemniaczane (200 g) – 6,50 zł

Talarki (200 g) – 6,50 zł

Kluski śląskie (8 szt.) z sosem pieczeniowym – 8,00 zł

Sos czosnkowy/ketchup – 2,00 zł

Zestaw surówek (2 rodzaje) – 6,00 zł

Menu obowiązuje od marca 2019 roku.