22 lutego 2017

Imprezy okolicznościowe


INFORMACJE

Alkohol
Umożliwiamy podanie alkoholu we własnym zakresie tylko przy pełnym menu
(obiad + zimna płyta + kolacja).

Ciasto
Ciasto podane we własnym zakresie musi pochodzić z cukierni i być obowiązkowo pokrojone (jeżeli nie jest, doliczymy opłatę za krojenie – 30 zł).

Czas trwania
Przyjęcia z pełnym menu mogą trwać:
– obiad – do 4 godzin
– obiad + zimna płyta – do 6 godzin
– obiad + zimna płyta + kolacja – do 8 godzin
Każda następna rozpoczęta godzina jest płatna – 300 zł

Dekoracje
Restauracja zapewnia uroczystą dekorację stołu. Na życzenie za dodatkową opłatą dekorujemy krzesła w pokrowce i kokardy w wybranym kolorze. Prosimy nie przynosić rac z konfetti.

Dzieci
Dzieci do 2 lat – gratis (dziecięcy fotelik)
Dzieci do 7 lat – połowa ceny

Rezerwacje
Rezerwację sali zapewniamy od 25 osób z pełnym menu (obiad + zimna płyta + kolacja). Zapisy i sprawdzanie terminów prowadzimy telefonicznie i w restauracji.

Podane informacje obowiązują od 01.02.2022 i mogą ulec zmianie.

Restauracja zapewnia uroczystą dekorację stołu, miłą atmosferę i obsługę.
Sale restauracyjne są klimatyzowane.
Serdecznie zapraszamy!


OBIAD PODAWANY TALERZOWO
– o cenę zapytaj telefonicznie –

Każdy gość otrzymuje potrawę podaną na talerzu.

Zupa – do wyboru:
– rosół z makaronem
– żurek śląski z białą kiełbasą

Danie główne – do wyboru:
– kotlet schabowy
– kotlet drobiowy
– devolay
– panierowana kieszonka z pieczarkami i serem
– pieczeń
– udko kurczaka
– rolada z tradycyjnym nadzieniem
– ryba miruna lub sola

+ dodatki – do wyboru:
– ziemniaki
– frytki
– ćwiartki ziemniaczane
– kluski śląskie
+ zestaw surówek

Napoje (bez ograniczeń) – podawane w dzbankach
+ kawa i herbata
+ woda niegazowana z cytryną i pomarańczą
+ dwa rodzaje soków – do wyboru: jabłkowy, pomarańczowy, czarna porzeczka

OBIAD PODAWANY BANKIETOWO
– o cenę zapytaj telefonicznie –

Dania podawane są na stół w półmiskach i salaterkach.

Zupa – do wyboru:
– rosół z makaronem
– krem z borowików z grzankami
– żurek śląski z białą kiełbasą

Danie główne – do wyboru (3 rodzaje mięsa po 2 sztuki na osobę):
– kotlet schabowy
– kotlet schabowy po wiedeńsku (zapiekany z pieczarkami i serem)
– kotlet drobiowy
– panierowana kieszonka z pieczarkami i serem
– devolay
– filet po hawajsku z szynką parmeńską, mozzarellą i ananasem
– pieczeń
– udko kurczaka
– roladka z tradycyjnym nadzieniem
– udko z kaczki z jabłkiem

+ dodatki – do wyboru:
– ziemniaki
– kluski śląskie
– frytki
– ćwiartki ziemniaczane
– talarki
– sos pieczeniowy

+ surówki – do wyboru (3 rodzaje):
– czerwona kapusta
– biała kapusta wiosenna
– biała kapusta w winnej zalewie
– kapusta pekińska z majonezem
– buraczki
– marchewka z chrzanem
– mix sałat z sosem winegret

Napoje (bez ograniczeń) – podawane w dzbankach
+ kawa i herbata
+ woda niegazowana z cytryną i pomarańczą
+ dwa rodzaje soków – do wyboru: jabłkowy, pomarańczowy, czarna porzeczka


ZIMNA PŁYTA
– o cenę zapytaj telefonicznie –
Potrawy są podawane w paterach, półmiskach i salaterkach.

W zestawie:
+ patera wędlin i serów
+ śledzie po wiejsku z białą i czerwoną cebulką
+ jaja z sosem tatarskim lub pieczarki faszerowane
+ kurczak lub golonka w galarecie
+ pieczywo jasne/ciemne
+ sałatki – do wyboru (2 rodzaje):
– jarzynowa tradycyjna
– z grosem
– grecka
– z tortellini
– z selerem
– z makaronem ryżowym
– z wędzonym kurczakiem
– z brokułem, sosem czosnkowym i prażonymi orzechami
– z karmelizowaną gruszką, granatem, orzechami i serkiem halloumi

KOLACJA NA CIEPŁO
– o cenę zapytaj telefonicznie –

Do wyboru:
– bogracz i pieczywo
– flaki i pieczywo
– krokiety z barszczem – do wyboru: z kapustą i grzybami lub z warzywami, kurczakiem i żółtym serem


DODATKOWO W OFERCIE
Tatar
(podawany z cebulką, ogórkiem i masłem)

DESERY
Szarlotka na ciepło
(podawana z gałką lodów waniliowych, bitą śmietaną i sosem czekoladowym – duża porcja)

Deser lodowy “Malinowa rozkosz”
(lody waniliowe, bita śmietana, gorący sos malinowy)


PRZYJĘCIA 18-NASTKOWE DLA MŁODZIEŻY

INFORMACJE
Muzyka
Muzyka we własnym zakresie (obsługa restauracji posiada kontakty do zespołów i DJ-ów i może je na życzenie udostępnić).

Alkohol
Toast oraz alkohol we własnym zakresie (nie więcej niż dwa rodzaje alkoholu, np. szampan i wódka).

Dekoracje
Restauracja zapewnia uroczystą dekorację stołu. Na życzenie za dodatkową opłatą dekorujemy krzesła w pokrowce i kokardy w wybranym kolorze.
Polecamy także balony z hele.

Ciasto
Ciasto podane we własnym zakresie musi pochodzić z cukierni i być obowiązkowo pokrojone (jeżeli nie jest, doliczamy opłatę za krojenie).

Czas trwania
Przyjęcia na dużej sali z pełną rezerwacją – do 8 godzin
Każda następna rozpoczęta godzina jest płatna.

Rezerwacje
Rezerwację sali zapewniamy od 25 osób z pełnym menu (obiad + zimna płyta + kolacja). Zapisy i sprawdzanie terminów prowadzimy telefonicznie i w restauracji.
Podane informacje oraz menu mogą ulec zmianie. Obowiązują od 01.02.2022.

MENU 18-NASTKOWE
– o cenę zapytaj telefonicznie –

Obiad podawany talerzowo – do wyboru:
– kotlet schabowy
– kotlet drobiowy
– devolay,
– panierowana kieszonka z pieczarkami i serem
– ser smażony
+ dodatki – do wyboru:
– ziemniaki
– frytki
– ćwiartki ziemniaczane
– kulki ziemniaczane
+ zestaw surówek

Napoje (bez ograniczeń) – podawane w dzbankach
+ kawa i herbata
+ woda niegazowana z cytryną i pomarańczą
+ dwa rodzaje soków – do wyboru: jabłkowy, pomarańczowy, czarna porzeczka

Zimna płyta
+ patery z przystawkami:
+ parówki w cieście francuskim z sezamem i czarnuszką
+ pierożki z prażonymi orzechami
+ tortille z kurczakiem i warzywami
+ kurczak na ostro na patyku
+ bagietki czosnkowe/ziołowe
+ pop-corn
+ nachosy z sosem ostrym/sosem czosnkowym
+ owocowe jeże

Kolacja na ciepło – do wyboru:
– tosty z mozzarellą, szynką parmeńską, salami, pieczarkami, pomidorem, bazylią i ziołami
– nugettsy z frytkami podawane z ketchupem i sosem czosnkowym
– zupa curry z aromatycznym kurczakiem + pieczywo


DANIA IMPREZOWE EXTRA

OBIAD BANKIETOWY EXTRA
– o cenę zapytaj telefonicznie –

Zupa – do wyboru:
– rosół z makaronem
– krem z borowików z grzankami
– zupa krem kurkowa (sezonowo)

Danie główne – do wyboru (4 rodzaje mięsa po 2 sztuki na osobę):
– kotlet schabowy/drobiowy
– kotlet schabowy po wiedeńsku (zapiekany z pieczarkami i serem)
– devolay
– filet po hawajsku z szynką parmeńską i ananasem
– roladka drobiowa z grillowaną cukinią i mozzarellą
– roladka drobiowa z serem pleśniowym i żurawiną
– roladka z tradycyjnym nadzieniem
– polędwiczki w sosie kurkowym
– ryba sola z karmelizowaną czerwoną cebulą

+ dodatki – do wyboru (3 rodzaje):
– kluski śląskie
– kluski ze szpinakiem
– ziemniaki
– ćwiartki ziemniaczane
– kulki ziemniaczane
– talarki ziemniaczane
– łódeczki ziemniaczane

+ surówki – do wyboru (3 rodzaje):
– czerwona kapusta
– czerwona kapusta na ciepło
– biała kapusta w winnej zalewie
– buraczki
– marchewka z chrzanem
– bukiet sałat z sosem winegret
– mini marchewki z aromatyzowanym masłem i ziołami

Napoje (bez ograniczeń) – podawane w dzbankach
+ kawa i herbata
+ woda niegazowana z cytryną i pomarańczą
+ dwa rodzaje soków – do wyboru: jabłkowy, pomarańczowy, czarna porzeczka
+ dodatkowo na stole kawowym: Coca-Cola, Fanta, Sprite w butelkach 0,2 l

ZIMNA PŁYTA EXTRA
– o cenę zapytaj telefonicznie –
W zestawie:
+ patera wędlin i serów
+ śledzie pod białą pierzynką z aromatyzowaną cebulką i gruszką
+ jaja z łososiem i aromatyzowanym dipem
+ cymbaliki z kurczakiem, golonką lub szynką i szparagami
+ tatar z cebulką i ogórkiem
+ sałatki – do wyboru (2 rodzaje):
– jarzynowa
– grecka
– z grosem
– z wędzonym kurczakiem
– z tortellini
– caprese
– z brokułem, sosem czosnkowym i prażonymi orzechami
+ pieczywo – do wyboru:
– chlebek na ciepło z masłem czosnkowym i serem
– chlebek na ciepło z serem pleśniowym i żurawiną
– pieczywo jasne/ciemne

KOLACJA NA CIEPŁO EXTRA
– o cenę zapytaj telefonicznie –
Szaszłyki na ciepło z polędwiczką wieprzową, grillowaną cukinią, brokułem, pieczarką i papryką podawane z frytkami lub talarkami ziemniaczanymi